Защо ни е необходим сайт.

Защо ни е необходим сайт.

Никой отделен аспект на маркетинга не е по-важен от качествения уебсайт. Добрият уебсайт трябва така да е изграден така, че да успее да превърне потребителите в ангажирани клиенти и посланици на марката.

И така, какво прави един сайт добър?

1. Сайтът трябва да е добре проектиран и функционален.

Вашият сайт отразява вашата компания, вашите продукти, вашите услуги и в крайна сметка вашата марка. Затова е важно да бъдете визуално привлекателни, излъскани и професионални. Качествените снимки и графики са изключително важни.

Също толкова важно е, сайтът да работи бързо, коректно и според очакванията. Всяка страница трябва винаги да е бърза и функционална, защото всяка от тях може да бъде първото или единственото впечатление на потенциалния клиент.

2. Лесен за използване.

Посетителите на сайта винаги бързат. Не ги карайте да ровят, за да достигнат до информацията, която им е необходима. Трябва да е създадена очевидна, логична навигация с ясна йерархия. Използвайте последователни оформления и визуални знаци за функционалност в целия сайт.

3. Оптимизация за мобилни устройства.

В днешно време няма извинения, вашият сайт трябва да изглежда страхотно и да работи добре на всяка платформа и на всички устройства. Все по-голям е делът на мобилните устройсва, така че вие не може да сте сигурни от какво устройство ще бъде посетен вашият сайт.

4. Свежо, качествено съдържание.

Бъдете кратки, интересни и ясни. Използвайте език, който има смисъл за вашата аудитория – избягвайте жаргона, корпоративния разговор и акроними. Обяснете своето „Защо“. Посетителите имат кратък период на внимание: пишете правилно, бъдете точни, бъдете уместни и се актуализирайте редовно.

5. Лесно достъпен контакт и местоположение.

Улеснете намирането ви, предложете множество точки за контакт: телефон, имейл, социални медии и може би лесен за използване формуляр за контакт.

6. Ясна идея на сайта

Още от влизането в сайта на потребителя трябва да му стане ясно какво всъщност предлагате.

7. Лесен за намиране.

Сайтът трябва да е оптимизиран за търсене и достъпен за индексиране от търсачките. Изключително важно е присъствието на социални мрежи.